Diploma Veilig internet

Vul de gaatjes

Vul alle gaatjes in en druk dan op 'nakijken'. Klik op tip als je het antwoord niet kan vinden, je krijgt dan een gratis letter. Je kan ook op de "[?]" knop drukken dan krijg je een aanwijzing om het woord te vinden. Je verliest wel punten als je een tip of hint krijgt!
Het internet kunnen we vergelijken met een , je kan er bijzonder veel informatie terug vinden.Op school maken we gebruik van 2 verschillende internetbrowsers; internet explorer en .
Op het internet kan je ook gebruik maken van een ; dat is eigenlijk een verzonnen naam.
Tegenwoordig kan je ook op het internet via andere toestellen dan een computer, zo heb je een smartphones en de .
Thuis krijgen we nog brieven toegestuurd, maar op het internet krijgen we soms ook post dit noemen we . Tussen die berichten krijg je soms ook vreemde dingen zoals , of een . Om te voorkomen dat de computer stuk gaat door zulke berichten moeten we een installeren, die zoek storende berichten op.
Als we spelen of werken op de computer moeten we aandachtig zijn en niet zomaar alles online zetten. We hebben ook privé informatie die niet iedereen zomaar moet kennen. Zo hebben vele een dat we zelfs niet aan onze beste vrienden vertellen. Maar ook ander informatie zoals je , of 's zet je niet zomaar online.
Ook voor schoolwerk kan het internet heel handig zijn, zo kunnen we informatie zoeken via een voor een spreekbeurt. Er zijn er verschillende, de meest gekende is zeker en vast , je hebt ook een westvlaamse versie , of een kinderversie . We moeten wel een beetje opletten als we informatie gebruiken van het internet. Je mag namelijk niet zomaar alles en plakken. Zo is er een term, , die zegt wanneer je een afbeelding, video of muziek illegaal . Als je muziek van het internet haalt kan het ook legaal zoals bij , daar betaal je ook voor je muziek.
Het kan ook gebeuren dat je via het internet wordt lastig gevallen, dit noemen we ook . Als dit gebeurt kan je dit best aan je ouders of juf of meester vertellen.